Европски водич на Андерсен на тема Толкување на правната рамка на Инфлуенсер Маркетинг во ЕУ

Овој месец ви го претставуваме Европскиот водич на Андерсен на тема Толкување на правната рамка на инфлуенсер маркетингот во ЕУ. Ова издание е посветено на инфлуенсерите, нивното правно опкружување – недостатоците од регулативата врзана за нивните активности. Кои се инфлуенсерите? Кои прописи го регулираат нивното работење, ако постојат? И која е нивната одговорност во промовирањето на информациите за кои се платени?

Прочитај повеќе тука во која насока би било најсоодветно да го прилагодиме и македонското законодавство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *