ПО ТРИ ГОДИНИ „ПРАВНА БОРБА“: ЕУ потпиша договор за пренос на податоци со САД

На 10 јули, Европската комисија официјално ја усвои долгоочекуваната ЕУ-САД - Рамка за приватност на податоците, која се очекува да стави крај на тригодишната законска неизвесност за организациите и бизнисите кои се потпираат на трансатлантските трансфери на податоци како дел од нивните економски активности. Со новиот договор за пренос на...

Стопанска комора на Северна Македонија експертскиoт тим ја презентираше Националната Стратегија за интелектуална сопственост 2022-2026

Свои излагања за Стратегијата изработена во рамките на проектот EU framework contract for the implementation of external aid 2018 europeaid “Support to the bureau for industrial property” имаа проектниот тим лидер г-дин Жељко Топиќ и експертот за права од интелектуална сопственост, адвокат партнер во Адвокатско друштво Пепељугоски,  д-р Валентин Пепељугоски. Жељко...